Locatie en omgeving van de Residentie: 

Oudemirdum ligt aan het IJsselmeer in het bosrijke Gaasterland. Dit bijzondere stukje Friesland is in een uur te bereiken vanuit Groningen, Utrecht en Amsterdam. Deze unieke plek in Nederland is zeker een bezoek waard. 

Dit luxe vakantiehuis cq conferentie villa ligt tegenover het bos aan de rand van het dorp en bevindt zich nabij diverse voorzieningen, zoals winkels, restaurants en terrasjes. In het dorp Oudemirdum treft u onder andere een golfbaan, tennisbanen en een strandje met recreatievoorzieningen. Een dorp verderop vindt u een uitgebreide speeltuin met de naam: Sybrandy's ontspanningspark.

Een prachtige plek om te bezoeken is het Oudemirdummer klif. Hier kunt u zien hoe in de ijstijd de Oudemirdummer grond omhoog is gestuwd. Het is nu een beschermd stukje natuur waar u in alle rust kunt genieten van de vogels en een schitterend uitzicht. Als u de weg vervolgt vindt u net iets buiten het dorp de Hege Gerzen. Dit is een dagrecreatieterrein met IJsselmeerstrand en onder andere een restaurant, speeltoestellen en midgetgolfbaan.

Op het Mirnser Klif aan het einde van het Huningspaed, wordt de lucht gekleurd door Kitesurfers. Er bevindt zich hier ook een strandje om te zwemmen. Vanaf Mirns kunt over een kronkelend dijkje, omgeven door wuivende rietkragen, richting het pittoreske haventje van Laaksum of de grotere haven van Stavoren rijden. Vanuit Oudemirdum zijn ook diverse karakteristieke Friese plaatsjes te bezoeken zoals het vestingsstadje Sloten, het om zijn schilderwerk bekende Hindeloopen of Workum met haar drukbezochte Jopie Huisman museum. En natuurlijk kennen we hier in Friesland vele meren. Vanuit Balk kunt u op het Slotermeer varen en ook op de Fluessen bij Koudum zijn motor- en zeilboten te huur.

 Zeilen op het Slotermeer

In de vakantievilla is uitgebreide documentatie beschikbaar over de omgeving. U vindt informatie over activiteiten variërend van golfen tot het huren van een stoere buggy of een kitesurfles. Als u meer wilt weten over de natuur en het landschap kunt u ook terecht bij het bezoekerscentrum Mar en Klif op de Brink in Oudemirdum. Dit is een educatief centrum met veel informatie en wisselende tentoonstellingen. Ook is er een toeristisch informatiepunt met onder andere veel fiets- en wandelroutes.

Ontdek dit unieke stukje Friesland!

 

 

Logo van moderne groepsaccommodatie in Gaasterland